Valioliiga Kausi 2016 ennakko

Valioliiga Kausi 2016/17 Ennakko

Viime kausi näytti meille, miten vaikeasti ennakoitavissa valioliiga on, eikä tämäkään kausi tule olemaan millään tavalla erilainen. En kyllä jaksa uskoa Leicesterin pärjäävän tällä kaudella edes kymmenen parhaan joukkoon. Voin kyllä olla väärässäkin, mutta ihan nappituntumalla uskoisin, että jäävät tällä kaudella kympin ulkopuolelle.

Olemme nähneet taas aivan huikeita siirtoja sekä pelaajamarkkinoilla että valmentajissa. Isoin paukku oli, kun Jose Mourinho siirtyi Manchester Unitedin ruoriin. Muita jänniä nimiä on myös iso tukku. Esimerkiksi Manchester Cityn valmentaja rooliin siirtyy Pep Guardiola, joten tällä kaudella tulemme varmasti näkemään jännittäviä otteluita ja voittajan veikkaaminen on erittäin vaikeata. Ei ole varmaan vaikeaa veikata mitkä joukkueet tulevat olemaan 5-6 parhaan joukossa, mutta missä järjestyksessä? Se jää nähtäväksi. Lähden silti purkamaan asiaa ja ennakoimaan omia ajatuksiani tulevasta kaudesta.

Huippujoukkeet

Tämän kauden huippujoukkueet tulevat keskenään ratkaisemaan kuka voittaa lopulta mestaruuden. Laittaisin ehdottomasti 6 parhaan joukkoon seuraavat joukkueet. Chelsea, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool ja Tottenham.

Chelsea hankki ruoriin Antonio Conten, jonka avulla Chelsea voi jopa pelata kaudella 2016/17 valioliigan voitosta. Chelsean tapauksessa paljon riippuu myös siitä, yltääkö Eden Hazard omalle tasolleen. Parhaimmillaan hän voi viedä Chelsean pitkälle.

Molemmat Manchesterin joukkueet, United ja City, voivat myös tällä kaudella pelata mestaruudesta. Mourinho osaa voittaa mestaruuksia ja tällä kaudella hänellä on myös erittäin kova kokoonpano. Zlatan hankittiin jo pari kuukautta sitten ja Pogban allekirjoitettua sopimuksen, on United varteenotettava mestarisuosikki.

Liverpool voi tällä kaudella lopettaa kauden neljän parhaan joukkoon ja lähteä seuraavalla kaudella euro-kentille. Tähän tosin vaaditaan aivan huikeata nappisuoritusta, sillä niin paljon paremmat materiaalit kärkijoukkueilla on. Liverpoolin eduksi voisi ehkä laske sen, että he eivät pelaa mestarien liigaa tällä kaudella. Energiaa säästetään ja loukkaantumisilta voidaan ehkä välttyä.

Arsenal ei myöskään ole hirveästi laittanut rahaa haisemaan ja he lähtevät melkein samalla joukkueella hakemaan voittoa tälle kaudelle. Arsenal oli jo viime kaudella yllättävän vahva, joten uskon, että Arsenal tulee olemaan kova, vaikka isoja hankintoja ei ennen kautta tehtykään.

Kuuden parhaan joukkoon nostetaan vielä Tottenham, jolla on jo vuoden ollut kasassa joukkue joka voi hyvällä kaudella voittaa mestaruuden. Viime kaudella olikin melkein lähellä, mutta kauden viimeisimmät tärkeät pelit hävittiin sitten oikein urakalla ja mestaruus jäi haaveeksi.

Jos tästä ryhmästä pitää nostaa yksi, nostan itse voittajaksi kaudelle 2016/17 Manchester Unitedin. Sen verran kovia nimiä heillä on nyt paperilla, ja kuten totesin aikaisemmin, Mourinho osaa voittaa mestaruuksia.

Nyt jännittelemään kauden avauspelejä. Palaan asiaan!