Valioliigan kauden ensimmäinen kierros takana

Valioliigan Kauden Ensimmäinen Kierros Takana

Nyt olemme saaneet kauden 2016 ensimmäisen pelikierroksen pelattua ja kierros lunasti ainakin ison osan omista odotuksistani. Näimme paljon maaleja ja taitavia esityksiä. Kuten myös aina kauden alussa, on kiva seurata miten uudet pelaajat pärjäävät uusissa seuroissaan.

Arsenal – Liverpool pelissä nähtiin maalijuhlaa, kun ottelu päättyi 3-4 Liverpoolin hyväksi. Wiljandum, joka tuli Liverpooliin Newcastlesta, aloitti todella terävästi ja alusti joukkueelle kaksi maalia. 3-4 lopputulos merkitsee silti molemmille joukkueille, että oman pään peliä pitää kehittää. 3 ja neljä maalia omiin on yksinkertaisesti liikaa. Ehkä kyseessä oli vain kauden alun jännitystä ja tulemme tulevaisuudessa näkemään tiiviimpää puolustamista. Arsenal ei ole tauolla oikeastaan tehnyt yhtään isoa pelaajasiirtoa, vaikka se olisikin varmaan tullut tarpeeseen. Jotenkin tuli sellainen tunne, että ryhmä ei ollut kunnolla yhteen hitsattu ja että joukkue tarvitsisi selkeän pelintekijän.

Zlatanin uusi seura, Manchester United otti vakuuttavan voiton Bournemouthin joukkueesta ja tulos oli loppuvihellyksen jälkeen 3-1 Unitedille. Zlatan pääsi heti maalin makuun ja muut maalit tekivät Matá ja Rooney. Bournemouth ei luonnollisesti ole heppoisempi mittari Manun tasoiselle joukkueelle, mutta silti pelin jälkeen jäi sellainen tunne, että mikäli pelaajat pysyvät terveenä, voi tämä joukkue mennä tällä kaudella pitkälle. Myös Eric Bailey pitää nostaa tähän mukaan. Hän pelasi erittäin tasapainoisen ottelun ensimmäisessä pelissään Manun paidassa.

Tottenham ei oikein yltänyt omalle tasolleen ja tästä kertoo myös 1-1 lopputulos Everttonia vastaan. Pelissä näkyi paljon hakemista ja mikäli Tottenham haluaa neljän parhaan joukkoon, tulee peliä parantaa rutkasti.

Myös Manchester City pelasi selvästi tasonsa alapuolella ja he onnistuivatkin voittamaan vasta 87 minuutilla omalla maalilla. Kentällä nähtiin paljon epävarmuutta ja peli oli jopa välillä tylsää katsottavaa. Voitto on silti voitto ja City otti kauden ensimmäisessä pelissä heti 3 pistettä.

Nyt jäämme innolla odottamaan ensi viikon pelikierrosta ja metsästämään hyviä kertoimia tuleviin peleihin.