valioliiga siirtoikkuna sulkeutuu

Valioliiga – Siirtoikkunan Viimeiset Hetket

Valioliigan siirtoikkunan sulkeutumiseen on enää yksi viikko aikaa ja kahden kierroksen perusteella monet joukkueet tarvitsevat edelleen vahvistuksia kokoonpanoihinsa. Nyt käyn läpi, minkälaisia pelaajia eri joukkueet näyttäisivät tarvitsevan ja mitä pelaajia on tällä hetkellä tarjolla.

Arsenalin ongelma on jo kauan ollut eräänlainen keskushyökkääjä ja myös vasen laitahyökkääjä. He tarvitsevat kipeästi näille paikoille lisää taitoa ja voimaa. Olemmeko jo liian lähellä siirtoikkunan umpeutumista, jotta Arsenal saisi ostettua tai hankittua järkeviä pelaajia? Sen tulemme aivan varmasti näkemään tällä viikolla.

Chelsea näyttäisi tarvitsevan edelleen paljon pelaajia, sillä siirtoja ja ostoksia ei ole vielä tullut niin paljon kuin joukkue olisi tarvinnut. Listalla on näkemykseni mukaan vielä hyökkääjä ja vasen pakki. Ehkä jopa peliä rakentava puolustava keskikenttämies voisi tulla tarpeen.

Crystal Palace osti Liverpoolilta Benteken, jonka edellinen kausi jätti vielä paljon toivomisen varaan. Joukkue tarvitsee vielä paljon enemmän hyökkäysvoimaa, jotta tällä kaudella syntyisi tarpeeksi maaleja.

Everton kaipaa puolustuksen keskelle kovaa ammattilaista ja Kone onkin ollut kiikarissa pidemmän aikaa. Tällä hetkellä on aika 50/50 pääseekö tämä pakki muuttamaan seuraa ennen ikkunan umpeutumista. Todennäköisesti näemme ainakin yhden siirron ennen viikonloppua.

Viime kauden mestari, Leicester, on sanonut, että uusia pelaajia hankitaan joukkueeseen, mikäli vastaan tulee sopivia kandidaatteja. Puolustukseen voisi vielä ehkä hankkia jokunen kova pakki ottamaan palloja pois vastustajilta.

Liverpool on aloittanut kauden tosi heikosti ja tämäkin on lähinnä ollut puolustuksen heikkouden ansiota. Liverpool tarvitsee kipeästi vasemmalle laidalle ja ehkä myös keskelle kovempia ja tarkempia miehiä puolustamaan omaa maalia. Esimerkiksi Arsenalia vastaa pelattu avausottelu näytti, että maaleja osataan kyllä tehdä, mutta että heikoin lenkki on ehdottomasti puolustuslinja.

Manchester City on suhteellisen tasapainoinen joukkue tällä hetkellä ja Guardiola yrittää varmasti enemmänkin päästä pelaajista eroon uusien hankkimisen sijaan.

Manchester United ja Mourinho ovat olleet erittäin aktiivisia hankinnoissaan ennen kauden alkua. Mukaan ovat tarttuneet sellaiset huippupelaajat kuten Zlatan, Pogba ja Bailly. Keskuspuolustukseen voisi vielä mahtua uutta, mutta muuten joukkue rupeaa olemaan hyvässä kuosissa.

Kuten näemme, tästä viikosta tulee varmasti erittäin mielenkiintoinen siirtojen merkeissä, sillä monet joukkueet tarvitsevat vielä kipeästi pelaajia, jos he meinaavat tosissaan pelata mestaruudesta. Valioliigan taso tulee tällä kaudella olemaan kovempi kuin moneen vuoteen, joten millään rupujengillä ei pitkälle mennä. Jään tässä aktiivisesti seuraamaan siirtouutisia ja päivittelen sitä mukaan mitä uutisia tulee. Hyvää loppu viikkoa!